Våra Yogalärare


Mia Lindén

”Yoga är min livsstil. Min träning på yogamattan lär mig att lyssna till kroppen och att bli mer fokuserad. Ingen annan träning har gett mig samma helhet, både fysiskt och psykiskt. Yogan är en ärlig vägledare som talar om hur kroppen mår och vad jag behöver göra för att må så bra som möjligt.”

Mia började träna Ashtanga yoga år 2000 och hade förmånen att få Maria Boox som sin första lärare. Hon gick också Marias 3-åriga yogalärarutbilding. År 2004 gick Mia David Swensons lärarutbildning i Florida och deltar regelbundet i Workshops för att få Inspiration och utvecklas.

Mia har en bakgrund som dansare och danspedagog. Under flera år jobbade hon som dansare, danspedagog och koreograf på Lasse Kühlers Dansskola.

Hon gick Dans & Cirkushögskolans 3-åriga program med fokus på barndans, jazzdans och steppdans och startade och drev därefter en dansskola, Mias Musik- och Dansverkstad – numera Danshuset.

Mia är utbildad Friskvårdsterapeut, Personlig Tränare och har tidigare arbetat på Itrim, Puls & Träning, West Nine Fitness, Sturebadet, mf Hälsocenter och Yoga Shala Stockholm.

Sedan i maj 2013 driver hon Mias Yogastudio i Sundbyberg, tillsammans med sin man  Henrik samt Mattias & Malou Lejon.

”Yogan är ett verktyg som ökar din kroppskännedom och självkännedom. Du får bättre styrka, flexibilitet och stabilitet både i huvud och kropp. Rörligheten i bröstkorgen förbättras vilket även ger mer plats för stora, härliga andetag.”

Johanna Werning

Jag upplevde ett väldigt starkt motstånd när jag började yoga, och det  höll i sig länge, men på något sätt så ville jag ändå fortsätta och kom hela tiden tillbaka till yogan efter längre uppehåll. Det visade sig vara rätt känsla att följa! Jag har blivit av med värk i kroppen och mår mentalt så mycket bättre nu när tankar, känslor och kropp samarbetar som en helhet. Med min långa och tuffa yogaresa och med vetskapen om att det starka motståndet egentligen visade att jag verkligen behövde yogan vill jag att även de som känner att de har mycket motstånd i yogan ska känna sig välkomna och inspirerade att fortsätta. Det är viktigt för mig att uppmuntra eleverna till att våga släppa blicken på sig själva utifrån och att försöka lämna prestation och jämförelser bakom sig. Därifrån väcks ofta en lust att utvecklas både fysiskt och emotionellt i egen takt utifrån egna förutsättningar.

Helena E Källgren

Helena är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige. "Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. Ayurvedan ser jag som verktygslådan ur vilken jag kan plocka fram de redskap jag behöver för att vara frisk och i balans.

Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt.

I hela mitt liv har jag varit intresserad av människors olikheter och jag vill uppmuntra alla att vara stolta över sig själva och sina kroppar. Vi ska vara olika och det är ofta i det som är unikt kraften sitter även om man inte vet om det. I linje med detta intresse har jag bland annat skrivit en ungdomsbok som heter "Hitta din väg" och just den titeln är målet med varje yogaklass jag håller. Jag vill att alla ska hitta sin egen sanning och med hjälp av yogan träna upp styrkan att följa den. Jag strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som finns på insidan och jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet utanför."

Eva Bjärhall

Började med yoga på 80-talet och sedan 10 år tillbaka har jag yoga på Barn och Ungdomspsykiatriska kliniken med framför allt ungdomar men också föräldrar och personal. Tomas Frankell har varit min lärare och jag utövar hans livsyoga, för livet, för kärleken och för våra fantastiska kroppar som vi behöver vårda och vara med och vara i!

Anna Åkerlund

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. Med en bakgrund som före detta utbränd ekonom och övertränad långdistanslöpare som hittade tillbaka till livskraften genom yogan slår mitt hjärta extra hårt för återhämtande och terapeutisk yoga. Jag är utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy men bär en ständig längtan efter mer kunskap. Min yogaresa är livslång, är en evig student och värdesätter varje klass jag får dela med andra.

Min längtan är att göra yoga mer tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Att släppa rädslor, prestationskrav och myterna om att yoga t.ex handlar om att kunna lägga benet bakom huvudet. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

Malou Lejon

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne. Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i”.

Jag hittade till yogan 2002 då jag började med en kurs i Ashtanga yoga och har sedan dess provat många olika yogastilar. Jag inspireras av olika lärare och yogaformer och fördjupar mig ständigt i olika områden. Jag har instruerat yoga sedan 2007 och är utbildad inom ISHTA yoga (certifierad inom Yoga Alliance).

Jag är utbildad beteendevetare med inriktning på psykologi och har stort intresse för människors unika utveckling. Jag jobbar med coaching och utbildar i värderingstyrt ledarskap. Driver sedan 2012 företaget Skolyoga. www.skolyoga.se

Andra utbildningar inom yoga är: Globalyoga, Hathayoga, Yin yoga, Chakrayoga utbildning, Body-mind integration terapi, Personlig träning inom yoga och pilates, Senioryoga, Barnyoga och Barndans, SAFE´s instruktörsutbildning (samt flera andra
gruppträningsutbildningar).

Sedan januari 2018 driver hon Mias Yogastudio tillsammans med sin man Mattias samt Mia & Henrik  Lindén.

”Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix. Ett tillfälle att vända fokus och uppmärksamheten inåt.”

Josefin Strömblad

Första gången jag provade på yoga var 1989, i samband med en dramaklass på gymnasiet.  Sedan dröjde det till 1994 då jag bodde i Sydney, då jag tog yogaklasser på Sydney Dance Company.

Från början var yogan ett komplement till min 6 - åriga utbildning i cirkus, dans och fysisk teater.

Jag har jobbat professionellt som cirkusartist, cirkuspedagog och skådespelare.

2003 gick jag min första yogalärarutbildning och har under årens lopp utbildat mig inom olika sorters yoga. Jag utbildar blivande lärare i gravidyoga och i barnyoga och är även dipl. ayurvedisk yogamassör bla och undervisar ashtanga, hatha, yin, dynamisk, gravid, mamma/baby, tonårs- och senioryoga.

För mig är yogan ett underbart verktyg i välmående, att förstå mig själv, att förstå världen runt mig, att lära mig urskilja vad som är viktigt för, reducera stress och mycket annat.

Veronica Näslund Kwansa

"Jag kom först i kontakt med yoga när jag utbildade mig till dansare för många år sen. När jag sen skadade mig så blev yogan det naturliga komplementet. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2 004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat  mig inom både yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga och kundaliniyoga. På mattan möter man sig själv som man är, sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt däremellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min sprituella utvckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. PÅ matan är jag sann.

Susanne "Sussie" Engren

För mig innebär yogan ett förhållningssätt till livet. Övningarna jag gör på mattan tillsammans med andetaget stärker min inre drivkraft.

Jag yogade för första gången 2001, och minns känslan efter den klassen än idag. Som gammal fotbolsspelare saknade jag helt kontakt med min kropp, jag hade alltid jagat bollen. På yogamattan mötte jag något helt annat.

Jag är sedan ett år tillbaka certifierad Hatha-instruktör. Går just nu en påbyggnadsutbildning på Yogayama i Stockholm.

Yogan för mig, är precis som livet självt, en ständigt pågående utvecklingsprocess. Varken livet eller yogan kommer att se likadan ut idag som i framtiden. Vad är yoga för dig?

Veronica "Vera" Holm

Jag mötte yogan för ca 8 år sedan och tyckte det var konstigt och svårt, men något gjorde mig ändå nyfiken och fick mig att fortsätta och efter att ha utövat hathayoga någon termin började jag verkligen inse vinsterna med yogan och efter det var jag fast. Utforskade yogan via Jivamukti, Ashtanga, Iyengar och Yinyoga och blev än mer fascinerad och ville då också dela med mig av allt yogan kan ge till andra och sökte mig till Ulrica Norbergs utbildning Yoga for Life. Under den tiden upptäckte jag ISHTA och det gick rakt in i hjärtat, jag hittade hem inom yogan kände jag. Beslutade då att fördjupa mig i yogan och då inom ISHTA-traditionen ("Integrated science of Hatha, Tantra & Ayurveda". 

Mina största inspiratörer och förebilder inom yogan är mina lärare Alan Finger, Katrina Repka, Sarah Platt Finger, Mona Anand, Gina Menza, Hillevi Borga, Lotta Norberg och Ulrica Norberg som har betytt och betyder väldigt mycket i min utveckling som människa och yogalärare liksom mina kollegor på Yoga For Life och ISHTA-utbildningen.

Jag brinner för hälsa och välmående i allmänhet både via träning, kost, ayurveda och yoga, men brinner även för djur och natur (är också utbildad Landskapsvårdare via Göteborgs Universitet). Så jag befinner mig gärna i yogasalen, men även gärna i någon träningslokal, gräver i rabatter eller slår med lie på någon äng!

Veronica är certifierad RYT200-lärare i Hatha/vinyasayoga via Ulrica Norbergs Yoga for Life och även RYT500-lärare via ISHTA Yoga. Veronica är också certifierad i Chakrayoga, ISHTA Yinyoga & ISHTA Restorative/Yoga Nidra.


Yin Yoga 100 h