Lärarutbildning - Yin yoga 100 h

Steg 1: 1-4/10 

Steg 2: 6-8/11

Steg 3: 20-22/11
(Ca 9:00-17:00 alla dagar)Yinyoga är en avslappnande, vilsam och återhämtande  yogaform som fokuserar på kroppens yinpartier: skelett, leder, ligament, bindväv och inre organ. Yinyoga tillåter dig att träna på det värdefulla vardandet och att lyssna på kroppens intelligens.  Positionerna utförs mestadels sittande och liggande men hela kroppen och alla inre organ påverkas, cirkulation och flexibilitet förbättras. Det är som att gå till din källa för att hämta rent vatten och se till att detta vatten får flöda och stärka hela ditt inre system. En yogaform som stärker både kropp och sinne.

Utbildning som vänder sig till dig som vill bli yinyogalärare, ta nästa steg inom yinyogan och få en djupare förståelse för dess filosofi, positioner och pedagogiska verktyg.  Detta är också ett steg i personlig utveckling. Utbildningen bygger på tre steg: anatomi, mindfulness och Traditionell kinesisk medicin. 
Med på utbildningen är förutom huvudlärare Malou Lejon även Annacarin Gustavsson och Josefine Hemmingsson (läs mer längre ner).

I steg 1: Anatomi; skelett, leder,  ligament, fascia, nervpåverkan, yinpositionerna och olika modifikationer samt terapeutiska aspekter. Vi går igenom filosofin kring yin & yang samt vinklingar sett ur Ayurvedans synsätt och aktuell västerländsk forskning.  

I steg 2:  Mindfulness och compassion i yinyoga. Pranayama. Pedagogik och metod. Klassupplägg, justeringar och teman.

I steg 3: Traditionell Kinesisk Medicin, De fem elementen, akupunkturpunkter och meridianer. Klassupplägg med Traditionell Kinesisk Medicin som riktmärke. I steg 4: Pedagogik i praktik och teori. 

Du kan välja att gå endast steg 1, 2 och 3 oberoende av varandra. För certifikat krävs dock 100 % deltagande under samtliga tre steg.

I utbildningen ingår inlämningsuppgifter samt att observera ett antal yin yoga-klasser.
Under hela terminen tränar du kostnadsfritt på alla yin yoga-klasser på MM Yogastudio.

Boka din plats här

Skicka din intresseanmälan till utbildningen: malou@mmyogastudio.com

DETTA INGÅR I UTBILDNINGEN:

Steg 1 
Anatomi och de vanligaste positionerna.
- Yinyogans historia
-  Filosofi kring begreppen Yin & Yang
- De vanligaste yinpositionerna och modifikationer.
- Olika personlighetstyper och personlighetsmönster
- Ayurveda och västerländsk forskning.
- Terapeutiska aspekter.

- Anatomi, fascia/bindväv, skelettets uppbyggnad, ledlära, nervsystemet och yinyogans fysiologiska effekter på kroppen.

Gästlärare under anatomidelen är legitimerade Naprapaten och yogaläraren Annacarin Gustafsson. Läs mer om Annacarin här.

Steg 2  
Mindfulness och Compassion
- Meditation och mindfulness

- Compassion
- Pedagogik och metodik
- Klassupplägg
- Beröring och stöttning i positionerna
- Pranayama

Steg 3 
Traditionell kinesisk medicin
- Traditionell kinesisk medicin
- Akupunkturpunkter , qi och meridianer
- De fem elementen

- Klassupplägg utifrån meridianerna och De fem elementen.


Yin yoga har sitt ursprung bland annat i Traditionell Kinesisk medicin (TCM), ett av världens mest omfattande läkekonster. Yinyoga påverkar våra inre organ och enligt TCM är de inre organens välmående en förutsättning för vår fysiska och mentala hälsa. Traditionell Kinesisk Medicin har utvecklats oavbrutet i över 4 000 år där varje generation läkare bidragit med kunskap till den enorma visdomsbanken som samlats tills idag. Forskning i TCM fortsätter fortfarande med samma intensitet.

Gästlärare i Traditionell Kinesisk Medicin är Josefin Hemmingsson
Läs mer om Josefin här.

KOSTNAD
Steg 1:  6 900 kr (ink 25 % moms)

Steg 2: 6 300 kr (ink 25% moms)

Steg 3: 6 300 kr (ink 25% moms) 

Om du anmäler dig innan den 31/3-20  får du 2 000 kr rabatt! 

Du väljer själv om du vill dela upp betalningen, låt oss veta det i din anmälan.

UTBILDNINGENS KURSLÄRARE

MALOU LEJON - HUVUDLÄRARE
"För mig är relationen mellan yin & yang är alltid intressant, som jag ser det så finns det finns i allting.  Det ena kan inte existera utan det andra. I en värld där vi översvämmas av yang, har vi mycket att vinna av att utforska och stärka YIN, både fysiskt och mentalt. Yinyoga hjälper kroppen att komma i balans, ett jobb som ständigt pågår och kan göras spännande och intressant. Yin är avslappnande, öppnar upp för kreativitet och inre intelligens. I yinyoga kan vi skapa en plats för att reducera stress och en självläkande, utvecklande helhet. "
Malou är beteendevetare och yogalärare. Hon har länge arbetat med yoga som ett verktyg för att hjälpa människor med stressrelaterade besvär.  Nu driver hon tillsammans med Mia Lindén, MM Yogastudio. Hon har  yogat sedan 2001, efter en ridolycka 2003 fördjupade hos sig i yogan som rehabilitering och terapeutiskt verktyg.  Som yogalärare har hon arbetat sedan 2007 (har även instruerat i flertalet andra träningsformer). - Jag älskar att arbeta med människor och fascineras av potentialen som vi alla besitter. Yin&Yang, charkan, ayurveda, forskning från väst och öst är något som alltid finns närvarande i mina klasser och framförallt i mina utbildningar. 
Yinyogautbildningar:
 Magdalena Mecweld 3 steg, Ulrika Norberg ISHTA -yin (Integrated Sience of Hatha Tantra and Ayurveda) steg 1 och 2, Embodied Yin o Yang med Satu Toumela,
Längre (flera dagar)ws i yin eller embodied: Sarah Powers, Tara Judell, Bonnie Bainbridge Cohen, Leo Peppas, Biff Mittoffer, 
Andra yogalärarutbildningar: Hathayoga, ISHTA(Integrated Since of Hatha, Tantra and Ayurveda), Terapeutisk yoga (Timothy McCall), Chakrayoga (Anodea Judith och Ulrika Norberg), Globalyoga, Barnyoga, Senioryoga, Gravidyoga, pt-yoga.
Hon utbildar förutom i yinyoga och barnyoga även lärare och pedagoger i yoga och ledarskap genom Skolyoga. Malou har även kurser i yoga för ryttare och yoga på hästryggen.
Läs mer om Malou på Lejonyoga.se

Yin Yoga 100 h