Lärarutbildning - Yin yoga 80 tim

Steg 1: 1-4/10 

Steg 2: 6-8/11

Steg 3: 20-22/11Yinyoga är en avslappnande, vilsam och återhämtande  yogaform som fokuserar på kroppens yinpartier: skelett, leder, ligament, bindväv och inre organ. Yinyoga tillåter dig att träna på det värdefulla vardandet och att lyssna på kroppens intelligens.  Positionerna utförs mestadels sittande och liggande men hela kroppen och alla inre organ påverkas, cirkulation och flexibilitet förbättras. Det är som att gå till din källa för att hämta rent vatten och se till att detta vatten får flöda och stärka hela ditt inre system. En yogaform som stärker både kropp och sinne.

Utbildning som vänder sig till dig som vill bli yinyogalärare, ta nästa steg inom yinyogan och få en djupare förståelse för dess filosofi, positioner och pedagogiska verktyg.  Detta är också ett steg i personlig utveckling. Utbildningen bygger på tre steg: anatomi, mindfulness och Traditionell kinesisk medicin.  Med på utbildningen är förutom huvudlärare Malou Lejon även Annacarin Gustavsson och Josefine Hemmingsson samt assisterande lärare Anna Viktoria Åkerlund. (läs mer längre ner).

Steg 1: Anatomi; skelett, leder,  ligament, fascia, nervpåverkan, yinpositionerna och olika modifikationer samt terapeutiska aspekter. Vi går igenom filosofin kring yin & yang samt  aktuell västerländsk forskning.  

Steg 2:  Mindfulness och meditation i yinyoga. Pranayama. Pedagogik och metod. Klassupplägg, justeringar och teman.

Steg 3: Traditionell Kinesisk Medicin, De fem elementen, akupunkturpunkter och meridianer. Klassupplägg med Traditionell Kinesisk Medicin som riktmärke. 

Du kan välja att gå endast steg 1, 2 och 3 oberoende av varandra. För certifikat krävs dock 100 % närvaro under samtliga tre steg.

I utbildningen ingår inlämningsuppgifter samt att observera ett antal yin yoga-klasser.
Under hela terminen tränar du kostnadsfritt på alla yin yoga-klasser som finns på schemat  hos MM Yogastudio.

Boka din plats här!
Du kan välja att gå alla 3 steg eller enstaka! Ange vid anmälan om du väljer hela eller vilken del du önskar gå!
Om du anmäler dig före den 31/5-20 får du 2 000 kr rabatt!


DETTA INGÅR I UTBILDNINGEN:

Steg 1: tors 16.00-20.00, fre-sön 9.00-17.00
Anatomi och de vanligaste positionerna.
- Yinyogans historia
-  Filosofi kring begreppen Yin & Yang
- De vanligaste yinpositionerna och modifikationer.
- Olika personlighetstyper och personlighetsmönster
- Ayurveda och västerländsk forskning.
- Terapeutiska aspekter.
- Anatomi, fascia/bindväv, skelettets uppbyggnad, ledlära, nervsystemet och yinyogans fysiologiska effekter på kroppen.

Gästlärare under anatomidelen är legitimerade Naprapaten och yogaläraren Annacarin Gustafsson. Läs mer om Annacarin här.

Steg 2: fre-sön 9.00-17.00
Mindfulness, meditation och Självledarskap
- Meditation och mindfulness

- Självledarskap utifrån ACT (Acceptance Commitment Therapy)
- Pedagogik och metodik
- Klassupplägg, din egen personliga röst.
- Beröring och stöttning i positionerna
- Pranayama

Steg 3: fre-sön 9.00-17.00 
Traditionell kinesisk medicin
- Traditionell kinesisk medicin
- Akupunkturpunkter , qi och meridianer
- De fem elementen

- Klassupplägg med utifrån TCM


Yin yoga har sitt ursprung bland annat i Traditionell Kinesisk Medicin (TCM), ett av världens mest omfattande läkekonster. Yinyoga påverkar våra inre organ och enligt TCM är de inre organens välmående en förutsättning för vår fysiska och mentala hälsa. Traditionell Kinesisk Medicin har utvecklats oavbrutet i över 4 000 år där varje generation läkare bidragit med kunskap till den enorma visdomsbanken som samlats tills idag. Forskning i TCM fortsätter fortfarande med samma intensitet.

Gästlärare i Traditionell Kinesisk Medicin  är Akupunktör och Yinyogalärare  Josefin Hemmingsson.
Läs mer om Josefin här.

KOSTNAD
Steg 1: 6 900 kr (ink 25 % moms)

Steg 2: 6 300 kr (ink 25% moms)

Steg 3:  6 300 kr (ink 25% moms) 

Om du anmäler dig innan den 31/5-20  får du 2 000 kr rabatt! 
Du kan välja att gå alla 3 steg eller enstaka! Ange vid anmälan om du väljer hela eller vilken del du önskar gå!

Du väljer själv om du vill dela upp betalningen, låt oss veta det i din anmälan.

Boka din plats här!

Bokning YIN 2020.pdf

UTBILDNINGENS KURSLÄRARE

MALOU LEJON - HUVUDLÄRARE
"För mig är relationen mellan yin & yang är alltid intressant, som jag ser det så finns det finns i allting.  Det ena kan inte existera utan det andra. I en värld där vi översvämmas av yang, har vi mycket att vinna av att utforska och stärka YIN, både fysiskt och mentalt. Yinyoga hjälper kroppen att komma i balans, ett jobb som ständigt pågår och kan göras spännande och intressant. Yin är avslappnande, öppnar upp för kreativitet och inre intelligens. I yinyoga kan vi reducera stress och skapa plats för en självläkande, utvecklande helhet. Yinyoga kan därför påverka allting i din vardag på ett positivt sätt."
Malou är beteendevetare och yogalärare. Hon har länge arbetat med yoga som ett verktyg för att hjälpa människor med stressrelaterade besvär.  Nu driver hon tillsammans med Mia Lindén, MM Yogastudio i Sundbyberg. Hon har själv utövat yoga sedan 2001, efter en ridolycka 2003 fördjupade hos sig i yogan som rehabilitering och terapeutiskt verktyg.  Som yogalärare har hon arbetat sedan 2007 (har även instruerat i flertalet andra träningsformer). - Jag älskar att arbeta med människor och fascineras av potentialen som vi alla besitter. Yin&Yang, charkan, ayurveda, forskning från väst och öst är något som alltid finns närvarande i mina klasser och framförallt i mina utbildningar. 
Yinyogautbildningar:
Magdalena Mecweld 3 steg, Ulrika Norberg ISHTA -yin (Integrated Sience of Hatha Tantra and Ayurveda) steg 1 och 2, Embodied Yin o Yang med Satu Toumela,

Fördjupningar i yinyoga och embodied yoga: Sarah Powers, Tara Judell, Bonnie Bainbridge Cohen, Leo Peppas, Biff Mittoffer, 
Andra yogalärarutbildningar: Hathayoga, ISHTA(Integrated Since of Hatha, Tantra and Ayurveda), Terapeutisk yoga med Timothy McCall, Chakrayoga och terapeutisk yoga med Anodea Judith, Chakra yoga med Ulrika Norberg, Globalyoga, Barnyoga, Senioryoga, Gravidyoga, pt-yoga.
Hon utbildar förutom i yinyoga och barnyoga även lärare och pedagoger i yoga och ledarskap genom Skolyoga. Malou har även kurser i yoga för ryttare och yoga på hästryggen.


SAGT OM YINYOGALÄRARUTBILDNINGEN

”En väldigt personlig yogalärarutbildning med mycket värme & underbara lärare. Jag uppskattade verkligen kombinationen av mycket kunskap och avslappnat lärande. Upplägget av de tre tillfällena var jättebra och jag gillade att vi blev uppmuntrade till eget ansvar och egen praktik mellan gångerna. Utbildningen har definitivt lett till att jag har fördjupat min yin-praktik. Den gav mig dessutom den där extra knuffen jag behövt för att börja jobba dagligen med min andning. Utbildningen gav mig också en trygghet i mina kunskaper och känslan av att jag faktiskt skulle kunna undervisa! ” – Emma  

”Stort tack för en läkande, kärleksfull och utvecklande utbildning.” – Carin 

”Jag kommer fortsätta att använda kunskaperna i mitt jobb som mindfulness-lärare och vill också ha yin-klasser och bygga upp retreats för chefer där jag får kombinera yin-pass med workshops kring stresshantering, kunskap och hjärnan och vad som skapar hållbarhet i arbetslivet (och livet).”

” En fantastiskt givande utbildning på många plan. Yinyoga kommer från och med nu att vara en del i min vardag för mitt eget välmåendes skull. Eftersom jag bla jobbar med kognitiv psykoterapi hoppas jag också kunna använda yinyoga som en del i behandling vid psykisk ohälsa.” – Kerstin 

"Yinyogalärarutbildningen på MM yogastudio var enormt lärorik och givande. Förutom teori och praktiska övningar kring yinyoga gav den också tid till självreflektion och ett större perspektiv/helhetstänk som jag verkligen uppskattade. Malou är en väldigt inspirerande lärare. Jag kan varmt rekommendera kursen!" – Cecilia 

”Tack för en fantastisk utbildning! Kunskapen och praktiken kring medveten närvaro hjälper mig att fokusera, fatta bättre beslut, behålla tålamodet samt lättare att hantera ev konflikter som uppstår. Påverkar även min sömn och sinnesstämning positivt.” - Anna