Våra Yogalärare

Malou Lejon

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne. Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i”.

Jag hittade till yogan 2002 då jag började med en kurs i Ashtanga yoga och har sedan dess provat många olika yogastilar. Jag inspireras av olika lärare och yogaformer och fördjupar mig ständigt i olika områden. Jag har jobbat som yogalärare sedan 2007 och fascineras av hur användbart yoga verkligen är i livet oavsett ålder.

Klasser som jag har på studion är Yin yoga, hatha och meditation, hathayoga, mamma&Baby yoga, familjeyoga, ryttaryoga och pt-yoga. Jag är även utbildad i Reiki och vidareutbildar mig kontinuerligt, här är några av de utbildningar som jag gått:

ISHTA-yoga integrated science of hatha, tantra and ayurveda” , Globalyoga, Yin yoga (två olika, Ulrika Norberg och Magdalena Mecweld), Chakrayoga utbildning (två olika med Ulrika Norberg och Anodea Judith), Yoga therapy/ Yoga as Medicine med Timothy McCall, Body-mind integration terapi med Anodea Judith, Embodied yin&yang, Personlig träning inom yoga och pilates, Gravidyoga, Senioryoga, Barnyoga och Barndans, SAFE´s instruktörsutbildning (samt SAFEs yogalärarutbildning flera andra gruppträningsutbildningar).

”Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix.

Andningen är viktig likväl som meditation.  Jag vill att klassen ska vara ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt.” 

 

Veronica "Vera" Holm

Jag hittade yogan via träningen för snart 10 år sedan och märkte snart att yogan var något mer än "bara" fysisk träning. Den mentala delen, den filosofiska delen lockade mig mer och mer och jag utforskade yogan via många olika stilar som Hatha, Ashtanga, Jivamukti, Yinyoga innan jag tillslut landade i att jag ville dela med mig denna fantastiska kunskap och verktyg till andra. Min första utbildning blev Yoga for Life, Ulrica Norbergs utbildning i Hatha/Vinyasa 200 tim. Yogan för mig är en livsstil, ett sätt att möta dagen, livet i både med och motgång. Yogan har mer och mer blivit redskapet för att hela tiden komma hem, hem till mig själv, mitt sanna jag och det som är just nu där klasserna kan variera från mer svettiga fysiska HathaFlow-klasser till lugnet och stillheten i Restorative & Yoga Nidra. Vad jag behöver just då och därför älskar jag att undervisa i alla dessa former och även mixa dessa beroende på behovet i rummet. 

Jag brinner för hälsa och välmående i allmänhet både via träning, kost, ayurveda och yoga. Då jag själv har en utmattning i bagaget klappar mitt hjärta lite extra för verktyg som kan hjälpa oss lite extra landa i lugn och återhämta och bygga upp oss själva igen. Jag älskar att fördjupa mig runt yogan, filosofin och uppdaterar mig i någon form varje år. Jag är certifierad E-RYT500 via Yoga Alliance inom både ISHTA-traditionen (Integrated Science of Hatha, Tantra & Ayurveda, Alan Finger mfl) & nu senast Embodied Flow™ (Hatha, Embodiment, Somatics & Tantra, Tara Judelle & Dr. Scott Lyons). Yinyoga via både ISHTA (Ulrica Norberg) & Embodied Flow Yin™ (Satu Tuomela & Dr. Scott Lyons) , Restorative & Yoga Nidra (Mona Anand), Chakrayoga (Katrina Repka), Senioryoga (Hillevi Borga) & Somatic Stressrelase 1 (Dr. Scott Lyons). Jag är även certifierad personlig tränare (Intensive PT), Friskvårdsguide (Utemaningen), Ayurvedisk massör (Ratheesh Mani) & Toning/klangskålar/Vagusnerven (Marie Bergman) & Landskapsvårdare/Naturvårdare.

 

Jenny Ström

Hälsa och träning har varit en självklar del av Jennys liv – en livsstil sedan barndomen.
När hon 2012 gick från super stark och snabb till svag och orkeslös behövde hon hitta en hållbar förändring. Det tog lång tid att acceptera, förstå och hitta tillbaka till ett liv där hon kände sig som sig själv igen. Många bakslag på vägen, en stark vilja som ofta tog över, som körde järnet och inte lyssnade inåt.
Tack vare yogan har jag hittat en väg som funkar för mig. Jag lyssnar inåt på riktigt och har lärt mig mina signaler när kroppen säger till mig att stanna upp och ta det lite lugnt. Att få dela med mig av yogan och få så mycket tillbaka av mina grupper är fantastiskt.
Jenny har drivit eget inom träning och hälsa sedan 2007. Hon har med glimten i ögat och ett positivt ledarskap fått sina kunder till livstilförändringar och en tro på sig själva att de kan träna och kan förändra inifrån och ut.
Hon är personlig tränare (PT-skolan internationell licencering 3 steg), coach (Leap Frog), Hatha (200H Täbyyogaskola) & Ashtangayogalärare (200H MMyogastudio), arrangerar egna träningsresor och älskar att vandra, springa och cykla – gärna i skogen. 

 

Anna Axelsson

Min yogaresa började någon gång i början av 2000-talet och har haft sina upp och nedgångar. Trots att det första mötet inte var en dundrade succé återkom jag till yogan gång på gång i olika sammanhang och har genom åren provat på många olika typer av yoga.

Efter att ha fått diagnosen reumatism, utan att sakta in och göra nödvändiga livsstilsförändringar för att må bra i livet, kom slutligen en brytpunkt där en förändring blev oundviklig. I samband med detta träffade jag AnneSophie Sjöblom, Fia, och började yoga för henne. Ganska snart började jag också resan mot att själv bli lärare när jag fick gå bredvid Fia på hennes ashtangayogaklasser.

Resan fortsatte med en barn- och familjeyogautbildning, en yinyogautbildning för Fia och senare YogaDevi:s första yogalärarutbildning med både ashtanga- och yinyogafokus. Det finns flera fantastiska lärare som jag återvänder till för fördjupning och inspiration som Biff Mithoefer, Maria Boox, Petri Räisänen och Kia Naddermier.

För mig hjälper yogan mig att skala av allt det som inte är viktigt för att komma in och få kontakt med det som faktiskt är sant, både min grund och mina vingar. På yogamattan lär jag mig att inte ge upp men också att tillåta mig själv att vila när jag behöver det. Att känna in när det är dags att fortsätta igenom ett motstånd och när det är tid för att backa.

I min undervisning vill jag vidareförmedla det jag fått från mina lärare till dig som elev. Yogarummet är öppet för alla och yogan utövas alltid utifrån dina förutsättningar och behov. Det finns utrymme för både allvar och skratt och det är du som formar din yoga. Jag vill guida dig så att du känner trygghet, både att våga prova på och utforska nytt, men också att välja att avstå och vila i det som är.

Anna Åkerlund

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. Med en bakgrund som före detta utbränd ekonom och övertränad långdistanslöpare som hittade tillbaka till livskraften genom yogan slår mitt hjärta extra hårt för återhämtande och terapeutisk yoga. Jag är utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy men bär en ständig längtan efter mer kunskap. Min yogaresa är livslång, är en evig student och värdesätter varje klass jag får dela med andra.

Min längtan är att göra yoga mer tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Att släppa rädslor, prestationskrav och myterna om att yoga t.ex handlar om att kunna lägga benet bakom huvudet. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

Ebba Heselius

Ebba är certifierad 250h yogalärare inom Hathayoga från Atmayjoti yogastudio.

Jag har de senaste 10 åren haft en passion för yoga och yogafilosofi som accelererade under 2017, jag har sedan dess fördjupat mig mycket i min egen yogapraktik, läst yogafilosofiböcker som ledde till att jag 2020 utbildade mig till yogalärare. Till vardags är jag doktorand inom ledarskap och utbildad samtalscoach så är nyfiken på självledarskap, där yoga är ett fantastiskt verktyg för att lära känna sig själv!

Yogan har varit min trygga hamn, en inre plats dit jag alltid kan återvända för att hämta min inre kärlek och lugn. Med min yoga vill jag sprida detta och föra deltagarna in i sin egen kärleksfulla kärna. Jag vill på ett att varsamt sätt lära ut vikten av att lyssna på sin kropp och på mina pass vill jag ge en möjlighet att andas och landa. Därför är mina pass långt bort ifrån prestation och press och istället är det grundläggande positioner med fokus på att skapa gott om tid att just leda mot det inre och sträcka ut och stärka kroppen på ett skonsamt sätt. Jag tycker mycket om tacksamhets, kärleks och tillitsmeditation och komma ha olika sådana teman på mina pass, där jag gärna läser tänkvärda ord som ska förmedla en härlig känsla resten av dagen. Min yoga-undervisning ska handla om att förmedla en känsla som kommer ifrån hjärtat.

 

Veronica Näslund Kwansa

"Jag kom först i kontakt med yoga när jag utbildade mig till dansare för många år sen. När jag sen skadade mig så blev yogan det naturliga komplementet. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2 004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat  mig inom både mysofascial yinyoga, yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga och kundaliniyoga. På mattan möter man sig själv som man är, sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt däremellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min sprituella utvckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. På mattan är jag sann. Jag arbetar även som danspedagog på Sigtuna kulturskola, Sigtuna kommun & utbildad i Reiki.

 

Helena E Källgren

Helena är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige. "Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. Ayurvedan ser jag som verktygslådan ur vilken jag kan plocka fram de redskap jag behöver för att vara frisk och i balans. Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt. 

I hela mitt liv har jag varit intresserad av människors olikheter och jag vill uppmuntra alla att vara stolta över sig själva och sina kroppar. Vi ska vara olika och det är ofta i det som är unikt kraften sitter även om man inte vet om det. I linje med detta intresse har jag bland annat skrivit en ungdomsbok som heter "Hitta din väg" och just den titeln är målet med varje yogaklass jag håller. Jag vill att alla ska hitta sin egen sanning och med hjälp av yogan träna upp styrkan att följa den. Jag strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som finns på insidan och jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet utanför."

 

Lisa Sjödin

Med yogan skapar vi utrymme i kroppen för att landa i det som är. Vi ger oss möjligheten till självreflektion. Vem är jag, innerst inne? Är jag mina tankar och känslor, är jag min kropp? Eller finns det något djupare, bortom alla upplevelser?
Yogan har varit med mig sen 2001, och mitt ankare genom livet
tillsammans med den stilla meditationen.

Jag började undervisa yoga 2014, efter att ha gått min officiella
Teacher Training, RYT 200, på Axelsons.
Mina klasser är allt från lugna meditativa till svettigt lekfulla.
Jag slänger gärna in en surprise asana mitt i allt. Men alltid med
fokus inåt, i det som sker just nu, och det som sker i mellanrummet, mellan andetag, mellan asanas.
I gravidyogan lyfter jag fram den kvinnliga urkraften och tar fram
gudinnan i dig. Så att du står stark i din fulla kraft inför
födelsedagen. Viktiga lärare för mig är Sandra Grundstoff, Sri Moojibaba och Fan Xiulan. Jag är även utbildad yogamassör, akupunktör (tcm) och Qigonginstruktör (Biyun)."

 

Lotta Lagerqvist

Lotta är civilekonomen som omskolade sig till funktionsmedicinsk hälsocoach för att hjälpa människor att stärka sin hälsa. Hon inspirerar också till en hälsosammare livsstil genom podcasten Hälssnack med Lotta & Victoria.Lotta utbildade sig till yogalärare för Mia och Johanna på MM Yogastudio 2017/18.

"Jag kom i kontakt med yogan i början av 2000-talet och föll pladask för Ashtangayogan några år senare. Ashtangasekvensens flow och repetitiva mönster fick mitt sinne att äntligen lugna ner sig. I takt med att jag utvecklas upptäcker jag ständigt nya saker som yogan både utmanar mig med och lär mig. Samtidigt är yogan otroligt viktigt för mitt välbefinnande och en naturlig del av mitt liv Jag tycker det är fantastiskt hur även yogan utvecklas och att Ashtangayogan är mycket mer tillgänglig numera och att den är bättre på att anpassa till elevernas förutsättningar. Som yogalärare försöker jag förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla. Att vara en guide för en bra teknik och samtidigt ge eleverna utrymme för sin egen upplevelse."

Joanne Post Youssef

Through the heart ♡ I find my way home. To Feel. Breath. Sense. Explore. Move. Create. Flow. To find meaning.

Joanne's experience as a yoga teacher and therapist has shown her how crucial it is to have an environment that fosters trust, compassion, openness and respect for personal boundaries. She loves creating space for deeper connections that encourages freedom of expression and invites individuals to come home to the heart. Her classes are an opportunity to explore the inner landscape of the body through embodied and explorative yoga, somatic movement, and finding ones authentic flow. She loves to incorporate; dynamic and mindful sequencing, pranayama, visualisation, meditation, self inquiry, touch, tantrik philosophy, inspiring soundscape and elemental work to keep her classes fruitful.

"Yoga is the container that holds me and allows me to find my way in life. Each time I practice, it gives me a feeling of always coming home to myself. Through movement, stillness, self-inquiry, listening and my breath, I find my freedom and my own expression. I feel present in myself and in my body. And when I add free embodied movement into my practise I always feel awakened! Alive! Something shifts within and I understand myself better. For me it is a doorway my heart."

Joanne is a Qualified Transpersonal Art Therapist, Holistic Counseller, Yoga Teacher and Reiki Practitioner. She has completed 200hrs in Authentic Flow Yoga, 100hrs Dynamic Spiral Myofascial Yin Yoga and is currently training in Trauma Informed Yoga. She explores many embodied immersions and teachings from inspirational teachers. Joanne is passionate, nurturing and all heart.

Bengt Johansson

Bengt har arbetat som yogalärare sedan 2004 och har en gedigen utbildning på över 1500 timmar, certifierade av Yoga Alliance. Innan Bengt bestämde sig för Yoga hade han arbetat som köksmästare i 15 år, på bland annat på East, Mårten Trotsig m.fl. Han har en bakgrund inom kampsporten, utbildar personliga tränare och utövar även Acroyoga.

"Yoga för mig är en livsstil, ett sätt att finna harmoni och balans. Mina kunskaper inom Yoga/Ayurveda har gett mig möjlighet att kombinera österländsk och västerländsk filosofi. Inspirerande yogalärare som jag har praktiserat med är Craig Procter, Richard Freeman, Paul Dallaghan, Neil Barker, Petri Räisänen, m.fl."

Urval av övriga utbildningar:

  • Personlig tränare steg I, steg II, steg III ( PT-School, där han även arbetar)
  • Ayurveda (Jessica Blanchard)
  • Pranayama (Shri OP Tiwari)