Våra Yogalärare

Helena E Källgren

Helena är hathayogalärare och ayurvedisk livsstilscoach som studerat både i Indien och Sverige. "Jag ser yogan som en metod att hitta tillbaka till mig själv oavsett vad som händer i världen omkring. Min yogapraktik är mitt sätt att hitta kraften, mjukheten och kärleken som jag behöver för att hantera livet och dess utmaningar utanför yogamattan. Även om yogan ser ut att vara framförallt fysisk är det också en mental och andlig träning. På yogamattan övar jag på livet. Ayurvedan ser jag som verktygslådan ur vilken jag kan plocka fram de redskap jag behöver för att vara frisk och i balans.

Jag tror att nyckeln till en regelbunden yogapraktik är att hitta vad som passar just dig. Olika individer behöver olika saker, det synsättet är helt centralt inom ayurvedan och yogan är en bra metod att lyssna på sin kropps signaler på ett ärligt sätt.

I hela mitt liv har jag varit intresserad av människors olikheter och jag vill uppmuntra alla att vara stolta över sig själva och sina kroppar. Vi ska vara olika och det är ofta i det som är unikt kraften sitter även om man inte vet om det. I linje med detta intresse har jag bland annat skrivit en ungdomsbok som heter "Hitta din väg" och just den titeln är målet med varje yogaklass jag håller. Jag vill att alla ska hitta sin egen sanning och med hjälp av yogan träna upp styrkan att följa den. Jag strävar efter att förmedla att yoga, liksom det mesta i livet, handlar om vad som finns på insidan och jag vill inspirera till att släppa prestationskrav och hitta sin egen väg både på yogamattan och i livet utanför."

Eva Bjärhall

Började med yoga på 80-talet och sedan 10 år tillbaka har jag yoga på Barn och Ungdomspsykiatriska kliniken med framför allt ungdomar men också föräldrar och personal. Tomas Frankell har varit min lärare och jag utövar hans livsyoga, för livet, för kärleken och för våra fantastiska kroppar som vi behöver vårda och vara med och vara i!

Anna Åkerlund

Jag brinner för att dela yoga som läkande verktyg för att hitta balans i kropp och sinne. Med en bakgrund som före detta utbränd ekonom och övertränad långdistanslöpare som hittade tillbaka till livskraften genom yogan slår mitt hjärta extra hårt för återhämtande och terapeutisk yoga. Jag är utbildad inom Hathayoga, medicinsk yoga, Yinyoga och Yoga Therapy men bär en ständig längtan efter mer kunskap. Min yogaresa är livslång, är en evig student och värdesätter varje klass jag får dela med andra.

Min längtan är att göra yoga mer tillgänglig för alla oavsett förutsättningar. Att släppa rädslor, prestationskrav och myterna om att yoga t.ex handlar om att kunna lägga benet bakom huvudet. En drivkraft är att blanda in inkännande djup likaväl som lekfullhet och variation i klasserna för att i förlängningen ta med yogan utanför mattan och in i livet.

Stefan Ericsson

Med en lekfullhet och genuint intresse för kroppen ägnar Stefan på heltid med

yoga och massage både i Sverige och runt om jorden.

Från Himalaya till Hawaii har han plockat inspiration från de olika kulturerna dit han reser och lär idag ut en stil som respekterar och bjuder in utmaningar för alla kroppstyper.

"Jag ser yogamattan som en frizon att utforska och utöva alla sorters cravings och behag din kropp kan ge signaler om" säger Stefan

Han fortsätter med att säga att inom dessa fyra hörn hittar många mod som de utanför mattan kanske inte vågar ta fram.

"Jag glädjer mig åt att se människor ge utrymme för sina egna instinkter och interna visdom" säger han.

Yogan givit mig så mycket, vad som började som en alternativ träning är idag min livsstil och påverkar och influerar allt från hur jag rör mig, klär mig, dansar och vad jag äter.

Att få dela detta är en sann gåva och jag älskar att få lära mig nya saker som jag sedan kan filtrera genom mig själv och dela till andra.

Han har gått lärarutbildningar i både hatha & yin stil och lär utöver det även ibland ut Vinyasa.

 

Lotta Lagerqvist

Lotta är civilekonomen som omskolade sig till funktionsmedicinsk hälsocoach för att hjälpa människor att stärka sin hälsa. Hon inspirerar också till en hälsosammare livsstil genom podcasten Hälssnack med Lotta & Victoria.Lotta utbildade sig till yogalärare för Mia och Johanna på MM Yogastudio 2017/18.

"Jag kom i kontakt med yogan i början av 2000-talet och föll pladask för Ashtangayogan några år senare. Ashtangasekvensens flow och repetitiva mönster fick mitt sinne att äntligen lugna ner sig. I takt med att jag utvecklas upptäcker jag ständigt nya saker som yogan både utmanar mig med och lär mig. Samtidigt är yogan otroligt viktigt för mitt välbefinnande och en naturlig del av mitt liv Jag tycker det är fantastiskt hur även yogan utvecklas och att Ashtangayogan är mycket mer tillgänglig numera och att den är bättre på att anpassa till elevernas förutsättningar. Som yogalärare försöker jag förmedla yogatraditionen med mycket värme och medkänsla. Att vara en guide för en bra teknik och samtidigt ge eleverna utrymme för sin egen upplevelse."


Anna Axelsson

Malou Lejon

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne. Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i”.

Jag hittade till yogan 2002 då jag började med en kurs i Ashtanga yoga och har sedan dess provat många olika yogastilar. Jag inspireras av olika lärare och yogaformer och fördjupar mig ständigt i olika områden. Jag har instruerat yoga sedan 2007 och är utbildad inom ISHTA yoga (certifierad inom Yoga Alliance).

Jag är utbildad beteendevetare med inriktning på psykologi och har stort intresse för människors unika utveckling. Jag jobbar med coaching och utbildar i värderingstyrt ledarskap. Var med och startade företaget Skolyoga 2012. 

Andra utbildningar inom yoga är: Globalyoga, Hathayoga, Yin yoga, Chakrayoga utbildning, Body-mind integration terapi, Personlig träning inom yoga och pilates, Senioryoga, Barnyoga och Barndans, SAFE´s instruktörsutbildning (samt flera andra gruppträningsutbildningar).

Sedan januari 2018 driver hon MM Yogastudio tillsammans med sin man Mattias samt Mia & Henrik  Lindén.

”Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix. Ett tillfälle att vända fokus och uppmärksamheten inåt.”

Veronica Näslund Kwansa

"Jag kom först i kontakt med yoga när jag utbildade mig till dansare för många år sen. När jag sen skadade mig så blev yogan det naturliga komplementet. Jag blev inte bara frisk fysiskt utan jag fick även möta utmaningar psykiskt/mentalt. Jag tog mitt yogacertifikat i New York 2 004 och sedan dess har jag praktiserat och vidareutbildat  mig inom både yoga för barn, ayurveda, sivananda, ashtanga och kundaliniyoga. På mattan möter man sig själv som man är, sin prestige, sin glädje, sina motstånd och allt däremellan. Yogan och meditationen är mitt ankare, min spegel, min skugga och även min sprituella utvckling och utmaning. Yogan bär mig när allt annat ser ut att falla och håller mig under armarna när jag möter livets utmaningar. På mattan är jag sann.

Susanne "Sussie" Engren

Veronica "Vera" Holm

Jag mötte yogan för ca 8 år sedan och tyckte det var konstigt och svårt, men något gjorde mig ändå nyfiken och fick mig att fortsätta och efter att ha utövat hathayoga någon termin började jag verkligen inse vinsterna med yogan och efter det var jag fast. Utforskade yogan via Jivamukti, Ashtanga, Iyengar och Yinyoga och blev än mer fascinerad och ville då också dela med mig av allt yogan kan ge till andra och sökte mig till Ulrica Norbergs utbildning Yoga for Life. Under den tiden upptäckte jag ISHTA och det gick rakt in i hjärtat, jag hittade hem inom yogan kände jag. Beslutade då att fördjupa mig i yogan och då inom ISHTA-traditionen ("Integrated science of Hatha, Tantra & Ayurveda". 

Mina största inspiratörer och förebilder inom yogan är mina lärare Alan Finger, Katrina Repka, Sarah Platt Finger, Mona Anand, Gina Menza, Hillevi Borga, Lotta Norberg, Satu Tuomela, Tara Judelle och Ulrica Norberg som har betytt och betyder väldigt mycket i min utveckling som människa och yogalärare liksom mina kollegor på Yoga For Life och ISHTA-utbildningen.

Jag brinner för hälsa och välmående i allmänhet både via träning, kost, ayurveda och yoga, men brinner även för djur och natur (är också utbildad Landskapsvårdare via Göteborgs Universitet). Så jag befinner mig gärna i yogasalen, men även gärna i någon träningslokal, gräver i rabatter eller slår med lie på någon äng!

Veronica är certifierad E-RYT200-lärare i Hatha/vinyasa via Ulrica Norbergs Yoga for Life och även RYT500-lärare via ISHTA Yoga. Veronica är också certifierad i Chakrayoga, ISHTA & Embodied Flow Yinyoga & ISHTA Restorative/Yoga Nidra.

Lisa Sjödin

Med yogan skapar vi utrymme i kroppen för att landa i det som är. Vi ger oss möjligheten till självreflektion. Vem är jag, innerst inne? Är jag mina tankar och känslor, är jag min kropp? Eller finns det något djupare, bortom alla upplevelser?
Yogan har varit med mig sen 2001, och mitt ankare genom livet
tillsammans med den stilla meditationen.

Jag började undervisa yoga 2014, efter att ha gått min officiella
Teacher Training, RYT 200, på Axelsons.
Mina klasser är allt från lugna meditativa till svettigt lekfulla.
Jag slänger gärna in en surprise asana mitt i allt. Men alltid med
fokus inåt, i det som sker just nu, och det som sker i mellanrummet, mellan andetag, mellan asanas.
I gravidyogan lyfter jag fram den kvinnliga urkraften och tar fram
gudinnan i dig. Så att du står stark i din fulla kraft inför
födelsedagen. Viktiga lärare för mig är Sandra Grundstoff, Sri Moojibaba och Fan Xiulan. Jag är även utbildad yogamassör, akupunktör (tcm) och Qigonginstruktör (Biyun)."

Jenny Ström

Hälsa och träning har varit en självklar del av Jennys liv – en livsstil sedan barndomen.
När hon 2012 gick från super stark och snabb till svag och orkeslös behövde hon hitta en hållbar förändring. Det tog lång tid att acceptera, förstå och hitta tillbaka till ett liv där hon kände sig som sig själv igen. Många bakslag på vägen, en stark vilja som ofta tog över, som körde järnet och inte lyssnade inåt.
"Tack vare yogan har jag hittat en väg som funkar för mig. Jag lyssnar inåt på riktigt och har lärt mig mina signaler när kroppen säger till mig att stanna upp och ta det lite lugnt.
Att få dela med mig av yogan och få så mycket tillbaka av mina grupper är fantastiskt."
Jenny har drivit eget inom träning och hälsa sedan 2007. Hon har med glimten i ögat och ett positivt ledarskap fått sina kunder till livstilförändringar och en tro på sig själva att de kan träna och kan förändra inifrån och ut.

Hon är personlig tränare (PT-skolan internationell licencering 3 steg), coach (Leap Frog), Hatha (200H Täbyyogaskola) & Ashtangayogalärare (200H MMyogastudio), arrangerar egna träningsresor och älskar att vandra, springa och cykla – gärna i skogen. Läs mer om Jenny på www.jennystrom.se

Yin Yoga 100 h