Vi som driver MM Yogastudio


Malou Lejon

”Yoga är så fantastiskt eftersom det tränar både kropp och sinne. Det finns så mycket att upptäcka och lära! Jag ser yogan som ett verktyg för att på bästa sätt ta sig fram genom livet, genom alla berg- och dalbanor som livet har att erbjuda. Yogan på mattan är en träning och en påminnelse om hur vi vill vara mot oss själva och vår omgivning i den vardag vi lever i”.

Jag hittade till yogan 2002 då jag började med en kurs i Ashtanga yoga och har sedan dess provat många olika yogastilar. Jag inspireras av olika lärare och yogaformer och fördjupar mig ständigt i olika områden. Jag har jobbat som yogalärare sedan 2007 och fascineras av hur användbart yoga verkligen är i livet oavsett ålder.

Jag är utbildad beteendevetare med inriktning på psykologi och har stort intresse för människors unika utveckling. Många år jobbade jag i skola, har även jobbat som platschef samt med coaching och utbildar i värderingstyrt ledarskap. Alla dessa erfarenheter och fick jag stor nytta av när jag 2012 var med och startade upp Skolyoga, där vi utbildar pedagoger inom yoga och ledarskap. Ett år senare startade Mia och Henrik yogastudion i Sundbyberg (som då hette Mias yogastudio) och jag har varit med här sedan dess. 2018 blev jag delägare och nu driver jag yogastudion själv tillsammans med ett fantastiskt yogalärarteam.

Jag håller även sedan flera år yinyogalärarutbildningar och Barnyoga-lärarutbildning, nu till hösten startar vi även en hatha vinyasa yogalärarutbildning. Klasser som jag håller i på studion är yinyoga, hatha och meditation, mamma och baby-yoga, familjeyoga, ryttaryoga samt personlig träning kring andning och stresshantering. Hos mig kan du även boka tid för Reiki.

Jag har en egen häst och praktiserar även yoga på hästryggen  Efter en ridolycka fick ag erfara hur väl yoga och andning fungerade för att övervinna båda smärta och rädsla som satt sig i kroppen. Och hur väl yoga fungerar tillsammans med dessa stora fantastiska djur både på hästryggen och avsuttet föra att kunna rida mer harmoniskt. Jag håller i ryttaryoga och åker även ut till stall för att hålla yoga både uppsuttet och på marken.

Klasser som jag har på studion är Yin yoga, hatha och meditation, hathayoga, mamma & baby yoga, familjeyoga, ryttaryoga och pt-yoga. Jag är även utbildad i Reiki och vidareutbildar mig kontinuerligt, här är några av de utbildningar som jag gått: 

ISHTA-yoga integrated science of hatha, tantra and ayurveda”  , Globalyoga, Yin yoga (två olika, Ulrika Norberg och Magdalena Mecweld), Chakrayoga utbildning (två olika med Ulrika Norberg och Anodea Judith), Yoga therapy/ Yoga as Medicine med Timothy McCall, Body-mind integration terapi med Anodea Judith, Embodied yin&yang, Personlig träning inom yoga och pilates, Gravidyoga, Senioryoga, Barnyoga och Barndans, SAFE´s instruktörsutbildning (samt SAFEs yogalärarutbildning flera andra gruppträningsutbildningar).

”Jag tycker om variation och lekfullhet! Mina klasser kan vara svettiga, flödande, likväl som stillsamma eller en härlig mix. Andningen är viktig likväl som meditation.  Jag vill att klassen ska vara ett tillfälle att träna på att vända fokus och uppmärksamheten inåt.”

Yin Yoga 100 h