Helena Rimme - Massageterapeut


Hamna kroppsterapier - Svensk klassisk Massage


Svensk klassisk massage är både förebyggande och rehabiliterande. Effekter av behandlingen är bland annat:

·      Avslappning i muskler och minskad ärrbildning

·      Ökad utsöndring av oxytocin (”lugn och ro – hormonet)

·      Sänkt blodtryck och ökad cirkulation

·      Bättre återhämtning

En massagebehandling kan vara en kort paus under arbetsdagen, ett avslappnande slut på veckan eller en intensiv smärtupplevelse där både mentala och kroppsliga spänningar kommer upp till ytan.

Jag använder mig omväxlande av flödande strykningar, muskeltöjningar, hårdare tryck och triggerpunktsbehandling. Till mig kan du komma oavsett om du behöver en kraftfull genomkörare eller avstressande taktil beröring. Mitt fokus ligger på massage men då jag även är utbildad inom träningslära, yoga och meditation har jag även möjlighet att ge råd kring till exempel träning, stretching och andning.

Jag är övertygad om att kroppen är en helhet där olika delar ständigt påverkar varandra. Hur du mår psykiskt påverkar dig alltså fysiskt och tvärtom. Därför är det inte främmande för mig att behandla känslotillstånd med fysisk beröring. För mig är massage alltid en kommunikation mellan patient och behandlare. Oavsett varför du kommer till mig så lovar jag att lyssna på vad du och din kropp behöver och tillsammans med dig undersöka vad som finns där.

Jag finns på MM Yogastudio onsdagar och fredagar. För intresse av andra tider skicka ett mejl till hamnakroppsterapier@gmail.com.

 

Behandlingar

Klassisk svensk massage 30 min: 500 :-

Klassisk svensk massage 60 min: 800 :-

Klassisk svensk massage 90 min: 1200 :- 


Jag har varit fascinerad av kroppen, medicin och psykologi så länge jag kan minnas. I yngre ålder handlade det främst om att pressa kroppen till extrema prestationer och positioner. Jag har med åren lugnat ner mig och kan i stället ägna hela dagar åt att göra långsamma meditativa rörelser för ökad kroppsmedvetenhet.

Fascinationen inför människors kroppar och beteende har lett mig till studier inom hälsa, teater, idrott, träning, massage och yoga. Mina viktigaste lärdomar har dock kommit i mötet med andra och det är också därför jag vill fortsätta ge och ta emot och tillsammans undersöka vad just du behöver för att må bra.

Jag är certifierad massageterapeut och kvalitetssäkrad genom Kroppsterapeuternas yrkesförbund.Yin Yoga 100 h